witte overhemden

Wat is een extra mouwlengte overhemd?

Bij lange mannen met extra lange armen komt het nogal eens voor dat de mouwen tekort zijn. Het is erg vervelend als je kleding draagt die te kort is. Een herkenbaar ander probleem is vast en zeker het te korte rugstuk waardoor de rug steeds bloot is bij het bukken of strekken. De extra mouwlengte spreekt nu al voor zich, toch? Het is een overhemd met een extra langere mouw. Daarnaast is een Mouwlengte overhemd ook langer aan de onderkant dan de standaard overhemden. Bij het dragen van een extra mouwlengte overhemd blijft deze dan ook mooi in de broek zitten. Wil je een trui over je overhemd dragen dan kun je de mouw van deze overhemden ook nog zien, zoals het eigenlijk hoort.

Het bepalen van de juiste mouwlengte

Ben jij een man van 1.80 meter of langer? Dan ben jij geschikt voor een extra mouwlengte overhemd. Er zij verschillende manieren om de mouwlengte te achterhalen die bij jou past. Je hebt bijvoorbeeld de Europese manier, dan wordt er gemeten vanaf de top van je schouder, waar de arm begint, tot aan de pols. Er is ook een Engelse methode, dan wordt er gemeten vanaf het midden van je rug/nek tot aan de pols. Doordat een overhemd kan krimpen tel je er nog een paar centimeter bij op. De snelste manier is aan de hand van je lengte. Vrijwel altijd komen de lichaamslengte en de mouwlengte overeen.

  • Lengte < 1.75 cm               mouwlengte 5
  • Lengte 1.70 – 1.90 cm       mouwlengte 6
  • Lengte 1.85 – 2.10 cm       mouwlengte 7 (extra mouwlengte)
  • Langer                                  mouwlengte 8 – 9

Wel of geen mouw zien

De manchet van een overhemd valt mooi als deze op de knik van de pols en hand valt. Draag je een pak of colbert in combinatie met een overhemd dan dient het manchet van het overhemd juist weer 1 à 2 cm onder het colbert uit te komen. Je “mouwen opstropen”, is dat wel gepast om te doen? Jazeker bij een juiste gelegenheid. Ben je op een bruiloft en het feest loopt ten einde ga gerust je gang en stroop je mouwen op. Zeker met de overhemden van tegenwoordig die een ander motief aan de binnenzijde hebben. Hiervoor zorg je voor een leuk speels effect en blijf je er toch netjes uitzien.