Voetbal

Voetbalspullen kopen

Voetbal, Nederlands meest gespeelde sport heeft ervoor gezorgd dat duizenden jongens, meiden en ouders ontspanning en plezier hebben gevonden in het spelen van een potje voetbal. De laatste jaren is de sport competitiever geworden. Spelers worden eerder en beter getraind om zo vroeg mogelijk sterspelers te worden, met als doel om het hoogste van het hoogste te behalen. Bij het beoefenen van voetbal heb je een aantal basisspullen nodig. Uiteraard is er een bal nodig om het spelletje te spullen. Voor bescherming van je lichaam, maken de meeste voetbalspelers gebruik van voetbalschoenen, een voetbalshirt, een voetbalbroek en/of handschoenen. Dit artikel zal inzicht geven in de basisspullen om gezond en verstand te kunnen voetballen

 

#1: Voetbalschoenen

Een voetbalveld is hard en glad. Een ongeluk zit in een klein zoekje. Om optimaal te kunnen rennen op een veld moet je voetbalschoenen dragen. De noppen onder de schoenen zorgen ervoor dat je grip krijgt op het veld. Tevens zorgen de noppen ervoor dat je meer balans krijgt. Probeer maar eens zonder voetbalschoenen te voetballen. Grote kans dat je bal minder goed kan spelen.

 

#2: Voetbalshirt

Voetbalshirts. Niet alleen worden ze gebruikt om aan te geven welke speler bij welk team hoort, voetbalshirts zorgen er ook voor dat de speler niet onderkoelt raakt. Een voetbalshirt wordt vaak gemaakt van een bepaald soort stof dat ervoor zorgt dat de speler bescherming krijgt tegen de elementen. Voetbalshirten heb je in vele soorten, kleuren en maten. In niet competitief verband ben jij vrij om zelf een shirt te kiezen. Vaak hebben kinderen het shirt van hun favorieten ploeg. Zelf een shirt kopen? Dat kan, klik hier om nieuwe voetbalshirts te kopen, bijvoorbeeld van Lionel Messi!

 

#3: Voetbalbroek

Het is natuurlijk niet verantwoord om te spelen zonder een broek. Een voetbalbroek wordt vaak gedragen om de pijn bij het maken van een sliding te verminderen. Natuurlijk is een voetbalshirt ook deels gemaakt om de gebruiker te beschermen van de elementen.

 

#4: Voetbal bal

Niet vergeten, je kan geen voetbal spelen zonder een voetbal bal! Voetbal ballen heb je in de meest gekken kleuren en patronen. Een van de meest bekende voetbal ballen worden door Adidas gemaakt. Karakteristiek aan de voetbal ballen van Adidas zijn de kleuren wit en zwart. Veel clubs hebben een eigen bal. Een voorbeeld is de rood met witte Bayern Munchen bal. Een aantal voorbeelden kan je hier vinden.

 

Ga zelf eens voetballen!

Helaas is de jeugd vaker binnen dan buiten. Smartphones, gaming en YouTube hebben ervoor gezorgd dat kinderen minder vaken buitenspelen. Ga daarom zelf naar buiten en geniet van een ouderwets potje voetballen!

 

 

 

 

 

 

Tags: No tags