overhemdenheren.com sieraden (1)

Trend 2019: mannen dragen meer sieraden en accessoires naast overhemd

David Beckham zette het goede voorbeeld al in de jaren 00. Daarna volgde Cristano Ronaldo. Maar mannen doen steeds meer met sieraden merken we op.

Logisch, vrouwen dagen al sinds mensenheugenis sieraden, en voor goede redenen: het verrijkt echt je look en outfit. Dus mannen mogen niet achterblijven. En zoeken naar passende sieraden die passen bij het overhemd dat je draagt, complementerend bij je hele outfit.

Toegegeven in 2019 voorzien we niet dat vrijwel alle mannen sieraden gaan dragen. Dat zal waarschijnlijk nooit gebeuren, er zijn altijd bepaalde groepen mannen die nooit aan de sieraden zullen gaan denk aan lid van een motor club, of de metal liefhebbers, dat soort stoere mannen zullen we ook in het komende jaar niet met leuke oorbellen zien, dat kan ik je wel op papier garanderen. Maar voor die mannen is dit artikel ook niet bedoeld. We zullen wel zien dat de doorsnee man, Jan Modaal, steeds aan de armbanden en kettingen en oorbellen gaat.


overhemdenheren

Een dingetje met mannen is wel ze haten shoppen. Ze gaan niet graag naar juweliers en zetten geen voet in een winkelcentrum. Nou met de revolutie van webwinkels en gratis verzenden en retourneren hoeft dat ook helemaal niet meer. En nog beter online is alles veel goedkoper zie bijv. ikbensieraden.nl. Mannen besteden immers ook liever niet te veel aan accessoires. Het biergeld moet niet opgaan aan sieraden! Maar dat hoeft gelukkig vandaag de dag dus ook niet meer.

De grootste doorbraak gaan we vermoedelijk zien op oorbellen vlak. We zien steeds meer mannen met oorbellen (bron). Verschil met de dames is wel dat de heren doorgaans opteren voor meer minimalistische oorringen, t.o.v. de dames die meer van uitbundig opvallend en extravagant gaan. Zilveren minimalistische oorbellen zullen met name populair blijken in het komende jaar.