Strand

Strand overhemden zijn het helemaal de zomer

Hoewel de winter in Nederland langzaam begint aan te breken, vertrekken veel Nederlanders naar het buitenland om nog een klein beetje zomer mee te pakken. Afhankelijk van de bestemming, is het ook elders helaas niet meer zo warm als een paar maanden geleden. Ga je naar het strand, dan vraagt dat om een andere outfit dan simpelweg een zwembroek. Wil je op een positieve manier opvallen, dan hoeft een overhemd niet te misstaan op het strand.

Hoort een overhemd niet ergens anders?

Het klinkt in eerste instantie gek: op het strand zijn met een overhemd aan. Toch past het perfect bij een semi-warme dag waar het te fris is om de hele tijd in de zwembroek te zitten, maar warm genoeg is om een flinke tijd te spenderen.

We zien het zo nu en dan al in de media bij bekende filmsterren: nonchalante overhemden, half open of zelfs helemaal open. Niet zelden hebben deze heren natuurlijk een afgetraind lichaam, maar ook zonder wasbordje is het een prima outfit. Open de knopen simpelweg tot net onder de borst, draag een goede zonnebril en een zwembroek en je hebt ook zelf de nonchalante beachlook te pakken.

Strand overhemden voor een nazomeravond perfect

Het mooie aan een overhemd is dat je het afhankelijk van de temperatuur – mits deze niet té laag is – verder open of dicht kan doen. Dat klinkt als een open deur, maar met hoeveel andere bovenstukken kun je zo goed je temperatuur “reguleren”?

Ga je na het strand bijvoorbeeld nog een hapje eten aan de kust, dan daalt de temperatuur op een gegeven. Perfect wanneer je een overhemd draagt: knoop het overhemd simpelweg wat verder dicht en je hebt het minder koud.

Een overhemd puur voor op kantoor of nette situaties? Nee hoor, het kan juist ultra-casual zijn.

Tags: No tags