overhemd onder een trui

Overhemd onder een trui: helemaal terug van weggeweest

Overhemd onder een trui. Netjes – maar ook casual.

Modetrends zijn altijd een lastig grijpbaar fenomeen. Het ene moment is iets helemaal hot en zie je iedereen met een bepaald kledingstuk, een bepaalde stijl of een bepaalde kleur en het andere moment lopen alleen de mensen die traag van begrip zijn nog zo rond.

De meest modetrends volgens een soort golfbeweging, waarbij verschillende trends opkomen, weer wegzakken en enkele jaren weer terugkomen. Eén van deze trends zien we nu langzaam weer populair worden bij mannen: een overhemd onder een trui, waarbij de kraag uitsteekt boven de trui.

Heel gek is het niet dat deze modetrend weer bezig is met een opmars: een overhemd onder een trui is functioneel, stijlvol, maar toch ook casual. Kort gezegd: de combinatie van de twee is eigenlijk geschikt voor vrijwel iedere situatie. Op veel kantoren is het een stijl die toegestaan is, behalve bij enkele bedrijven die nog traditioneel vastzitten in een pakkencultuur. Ook voor semi-nette feestjes is de combinatie zeer geschikt.

Waar moet ik opletten bij een overhemd onder een trui?

Het overhemd onder een trui is een simpele, maar mooie kledingcombinatie. Wel is het belangrijk dat je het juiste type overhemd en trui draagt. De trui heeft idealiter geen grote kraag van zichzelf, zodat de kraag van het overhemd eenvoudig boven de trui uitgetrokken kan worden, zonder dat dit er gek uitziet.

Kies daarnaast voor een overhemd met een neutrale kleur, passend bij de trui. Draag bijvoorbeeld geen fel roze of oranje overhemd, omdat de kraag dan te veel de aandacht trekt en niet langer onderdeel is van de combinatie met de trui, maar meer een eigen onderdeel van de outfit is.

Fashion en lifestyle websites zijn het verder ook eens over het volgende: Laat de trui met overhemd gepaard gaan met een redelijk nette broek. Een spijkbroek kan, maar dan wel één met een neutrale kleur zonder gaten of scheuren. De outfit is immers casual, maar toch ook redelijk net. De rest van de outfit moet aansluiten bij deze semi-chiqueheid.

Slaag je hierin, dan kom je altijd goed voor de dag.

Tags: No tags