ondergoed

Ondergoed voor heren

Een mooi overhemd is zichtbaar, ondergoed (meestal) niet. Toch maakt het echt verschil wat voor soort en kwaliteit ondergoed je draagt. Niet alleen omdat het er beter uitziet, maar ook omdat het vaak zoveel aangenamer zit en dat luxe gevoel van zacht ondergoed dat je dicht op de huid draagt, dat het echt wel wat voor hoe je je voelt en wat je uitstraalt. Heren ondergoed is er in veel verschillende soorten, kwaliteiten, kleuren en prijzen.

Wat is kwalitatief goed ondergoed?

Het meeste heren ondergoed wordt gemaakt van katoen, of van een mengsel van katoen met wat stretch. Dat wordt aangeboden in veel verschillende prijscategorieën en de vraag is dan: waar let je op? Is duurder altijd beter? Maakt het niets uit? De waarheid ligt zoals gewoonlijk ergens in het midden. Katoen is er in verschillende kwaliteiten, die kwaliteit wordt bepaald door de lengte van de draden en de oneffenheden in de draad. Hoe gladder en fijner het katoen (gemerceriseerd heeft dat, het betekent gekamd, hoe meer ‘klitten’ eruit zijn hoe gladder en steviger de draad) hoe beter de kwaliteit. Een merknaam is geen garantie, maar staat toch meestal wel ergens voor.

Wat draag je het liefst?

Slip of boxer is heel persoonlijk en kan ook nog verschillen per outfit of activiteit. De kleur of print is al helemaal persoonlijk. Maar voor t-shirts onder een overhemd zijn er toch wel wat richtlijnen. Draag je een strak getailleerd overhemd dan is het wel zo mooi om daar ook een strak om het lichaam zittend ondershirt onder aan te hebben en voorkom je dat het overhemd raar hubbelt en bubbelt. Draag je een wijder shirt of een trui dan is het iets minder kritisch dat een ondershirt strak en onberispelijk om het lichaam zit. Onder elk overhemd is het een aanrader om een t-shirt te dragen, niet alleen omdat veel hemden doorschijnen, naar ook omdat het een beschermlaagje is tussen je huid en je shirt waardoor de laatste langer mooi blijft.

Onder een iets doorschijnend overhemd kan je kiezen wat je zelf mooi vindt: ga voor huidskleur of zand als je het shirt niet wil zien. Als je het niet mooi vind dat je bij de mouwen de overgang ziet waar de mouw van je t-shirt stopt, zoek dan eenvoudigweg een t-shirt zonder mouwen uit, zodat de body wel bedekt is, maar de armen niet. Maakt het u allemaal niet zoveel uit, dan is een fijn zittend wit t-shirt met een O- of een V-hals in een fijne actieverpakking van een goed merk de makkelijkste keuze. Ondergoed maakt wel degelijk verschil!

Tags: No tags