Overhemden

Mannen in nette pakken en overhemden

De kledingstijl van mannen is door de jaren heen veel veranderd. vroeger liepen mannen rond in nette en stijlvolle pakken en overhemden. Het driedelige pak maakte de man. Met kleding lieten mannen zien tot welke klasse ze behoorde. Nette colberts en kleurrijke overhemden waren helemaal in. Die nette trend van vroeger is nu een beetje vervallen. Mannen dragen bijna geen pakken meer vaak alleen voor belangrijke gelegenheden. Ook overhemden worden vaak alleen gedragen tijdens belangrijke gelegenheden of op werk. Mannen zien er nu meer sportief en casual uit.

Omdat veel mannen nu voornamelijk nette kleding dragen naar belangrijke gelegenheden, kopen zij vaak hun pakken en overhemden van goeie kwaliteit. Vooral merken als McGregor, Ralph Lauren en Tommy Hilfiger zijn razend populair. Dit zijn mode brands die zich richten op de hogere segmenten. Het laten zien van welke klasse je komt is na al die jaren nog steeds het zelfde gebleven!

Hoe vind je het perfecte overhemd?

Perfecte overhemden kopen kan nog knap lastig zijn: de mouwen zijn te kort, de lengte is te lang of knoopjes die niet goed sluiten. Daarom staan hier onder 2 handige  tips die jou kunnen helpen bij het vinden van het perfecte overhemd.

Kwaliteit overhemden

Het is belangrijk dat je let op de kwaliteit van de stof van een overhemd. Overhemden met 100% katoen zijn van de beste kwaliteit en bovendien strijkvrij. Door de kwaliteit komen er minder snel kreukels in het overhemd.

Vorm

Een goed overhemd moet precies voldoen aan jouw lichaamsbouw. En dat is niet makkelijk te vinden. Over het algemeen zijn er 3 pasvormen: recht model (regular fit) , licht getailleerd (modern fit) en sterk getailleerd (slim fit). Het nadeel is dat ieder merk de maten soms anders hanteert. Een overhemd mag niet te kort zijn aan de onderkant of bij de polsen.