personal shopper

Je eigen online personal shopper

Vroeger was het wel anders, maar tegenwoordig kan werkelijk iedereen genieten van de luxe van een personal shopper, waar deze exclusiviteit voorheen was weggelegd voor de allerrijksten, is dit door technologie, internet en slimme ondernemers tegenwoordig anders. Vandaag de dag kan iedereen met elk budget zich laten stylen door een personal shopper ook wel stijlexpert of kledingadviseuse genoemd.

Online personal shopper.

Door de digitale veranderingen en de manier hoe we hiermee omgaan zijn er ontzettend veel nieuwe diensten ontstaan waar je gebruik van kunt maken, denk ten eerste aan online shoppen, online boodschappen doen, eten laten bezorgen via websites zoals thuisbezorgd, maar ook diensten zoals de maaltijdbox, autoabonnementen, spijkerbroeken leasen en nu de nieuwste vorm hiervan de “kleding box

Kledingboxen.

Waarschijnlijk heb je weleens gehoord van de kleding dienst The Cloakroom? Dit is op het gebied van de kledingbox een beetje de marktleider, dat wat HelloFresh van de maaltijdbox is, is The Cloakroom samen met Outfittery en House of Einstein de grootste kledingbezorgdienst waarbij je gebruik maakt van een eigen stijlexpert oftewel een personal shopper.

Hoe werkt het?

Via de websites van deze diensten, kun je je inschrijven. Deze aanmelding begint over het algemeen met een vragenlijst of / en een telefoon gesprek waarmee de personal shopper / kledingadviseuse je beter kan leren kennen, en zo je wensen, smaak, maten, lievelings-kleuren en stijl te weten komt. Op basis van deze informatie gaat de personal shopper voor jou aan de slag om een of meerdere nieuwe outfits te selecteren. Deze outfits zijn altijd uniek en speciaal gemaakt op basis van jou fashion voorkeuren.

Hoewel veel van deze diensten voor mannen zijn, zijn er ook een aantal voor dames, de dienst bied gemak, het is tijdbesparend en erg leuk en elke keer weer een verassing, daarnaast kun je er met elk budget terecht en zijn de gebruikte merken en mode allemaal afkomstig van top merken van hoge kwaliteit.

Nadat jouw personal shopper de outfits heeft samengesteld, stuurt hij of zij deze naar je op en worden deze gratis thuisbezorgd, nu kun jij in alle rust de kleding stukken passen, en zien of het je staat en wat je wel en niet wilt houden, doorgaans heb je hier twee weken de tijd voor. Wat je niet wilt houden stuur je gratis retour en wat je wilt houden betaal je. Je betaald dus pas achteraf.

Nu is het wel zo dat bij sommige kledingbox diensten ze dit weer net anders regelen, het kan zijn dat er een alvast een bedrag in rekening wordt gebracht, maar dat zodra je de kleding terug stuurt, dit weer teruggestort word. Dit verschilt per box aanbieder en is het handig om dit op de website van de dienst te bekijken.

Kledingadviseuses.

Wat vooral opvalt aan deze diensten is dat de stijlexperts / kledingadviseuses bijna altijd allemaal vrouwen zijn, ook bij de kledingdienst die alleen voor mannen is. Dit heeft verder geen nadelen, en komt waarschijnlijk omdat vrouwen veel vaker kiezen voor een modeopleiding dan mannen, en daarom zie je veel meer vrouwen in zulke functies.

Het leuke van deze diensten en de kledingadviseuses is dat je via een persoonlijk gesprek niet alleen jouw en je wensen beter leert kennen maar jij ook de stijlexperts. Bij de meeste diensten kun je op hun website een aparte pagina vinden met daarop alle personal shoppers, daar kun je meer over ze te weten komen, hoe ze eruit zien, wat hun achtergrond en opleiding is, wat hun eigen voorkeur heeft kwa stijl, fashion en mode en ga zo maar door.

Voordelen personal shopper.

Naast het gemak en de tijd die je bespaard met een dienst zoals de kledingbox, zijn er nog een aantal bijkomende voordelen. Zo betaal je nooit meer dan in de winkel en de retail prijs van kleding en de andere mode zoals schoenen, hoedjes en accessoires. De personal shopper en de bezorging en retour sturen zijn gratis, je leert nieuwe mode kennen, een ander heeft toch altijd weer een frisse blik op dingen en kom je er op deze manier achter dat je jezelf veel leuker kan kleden.

De merken zijn altijd van de beste kwaliteit, en vaak zelfs duurzaam, er wordt dan ook niet gelet op naam, maar op kwaliteit. Zo weet je zeker dat je voor goede en hoogwaardige kwaliteitskleding betaald en niet voor een naam.

Ook kun je in je persoonlijke gesprek met de personal shopper aangeven wat je maximaal kwijt wilt zijn voor een bepaald kledingstuk, zo kan de shopper hier rekening mee houden en de outfits binnen jouw budget samenstellen, dus of je nou 1000,- of 300,- euro wilt uitgeven voor een nieuwe outfit, er is voor iedereen een personal shopper.

 

 

Tags: No tags