Productie

Hoe wordt een overhemd geproduceerd?

Als je dit leest, dan bestaat er een grote kans dat je een overhemd aan het dragen bent. Ben je ooit benieuwd geweest hoe deze overhemden gemaakt worden? In dit artikel leggen wij de 5 fasen uit die komen kijken bij de productie van overhemden zoals die van jou.

1. Design

Het is in deze fase dat de designers de creatieve geest los mogen laten op hun tekenpapier. Inspiratie kan voortkomen uit retailers, modebeurzen en eigen ervaringen. Natuurlijk staat niet alleen design maar ook gemak van de overhemden. Wie wil er immers iets dragen wat misschien wel stijlvol maar totaal niet fijn zit? Design en gemak worden daarom in deze fase op papier gezet en leggen daarmee de basis voor de volgende fasen.

2. Stoffen

Nu we een beeld in ons hoofd hebben hoe het overhemd eruit moet zien, is het tijd om te kijken uit wat voor stoffen het kledingstuk gemaakt moet zijn. Deze stoffen gaan bepalen of wij ook daadwerkelijk onze visie terug weten te brengen in de overhemden. Daarbij moet ook rekening gehouden worden naar duurzaamheid.

3. Productie

Het design en de stoffen liggen op tafel. Tijd om hiermee aan de slag te gaan. Een atelier is vaak de eindverantwoordelijke om van de stoffen het overhemd te realiseren. De patronen worden getekend en uitgesneden uit de stoffen. Het overhemd komt nu echt tot leven is bijna af. Voor precisiewerk worden de motors van EMCE gebruikt.

4. Finishing touch

Het overhemd in zijn laatste productiefase gekomen. Deze fase noemen wij het aanbrengen van de finishing touches. Alle ongelukkige productiefouten worden hier gecorrigeerd. Ieder overhemd krijgt een strenge handmatige controle om de kwaliteit te garanderen.

5. Klaar

Ta-dah! Je overhemd ligt voor je klaar bij één van onze dealers. Het overhemd is alle bovengenoemde fasen bij langs geweest en strenge controles zijn uitgevoerd om de kwaliteit te garanderen. Geniet ervan!

Tags: No tags