schoolspullen

Hoe je kleding perfect combineert voor school

Je herkent het vast wel: je staat vroeg op en wilt leuke kleding uit de kast pakken. Maar je weet alleen niet zo goed wat je wilt dragen. Het kan wel uren duren eer dat je juiste keuze kan maken? In dit artikel lees je daarom hoe je de beste schooloutfit creëert.

Tip 1: begin met één toffe kledingstuk

Je hebt vast wel een kledingstuk die je te gek vindt. Begin daarmee! Dat kledingstuk hou je langs de rest van je kleding in je kledingkast. Past het wel goed bij elkaar? Eigenlijk moet je hierbij niet veel nadenken. Pak daarom je favoriete kledingstuk vast en leg het langs de andere kledingstukken.

Ga je naar school? Het is verstandig om een schooltas te kiezen die een neutraal kleurtje heeft. Tegenwoordig zie je steeds meer eenvoudige schooltassen. Geen ingewikkelde afbeeldingen of printjes, maar rugzakken die één kleur hebben.

Tip 2: denk niet te moeilijk over kleurencombinaties

Vroeger was het not done wanneer je vloekende kleuren met elkaar combineert. Je was dan een tijd aan het tobben welke kleuren het beste aansluiten bij elkaar. Het is vooral belangrijk in welke kledingstukken jij je prettig voelt. Tegenwoordig zie je de gekste overhemden op festivals en daardoor kan tegenwoordig eigenlijk alles!

Tip 3: Combineer strak en wijd

Je hebt wel eens periodes gehad dat je een wijde overhemd aantrok en dit combineerde met een wijde broek, maar nu is het normaal dat je iets straks combineert met iets wijds. Doe bijvoorbeeld een strakke broek aan en combineer het met een wijd t-shirt.

Tip 4: Voor welke overhemd ga jij?

Vaak zijn overhemden gemaakt van katoen, maar dat is niet in alle situaties ideaal. Als je in een warme school bent en je hebt een schooltas om, dan is een linnen overhemd prettiger. Het is dus net afhankelijk van de gelegenheid.

Zit je op een businessschool? Dan zijn casual schooltassen een optie. Vanuit school heb je waarschijnlijk meegekregen wat je moet dragen. Kies daarbij een geschikte schooltas! Leer past goed bij zakelijke bijeenkomsten. Let er wel goed op dat je een laptop in kwijt moet kunnen.