maatpak

Het onderhouden van een maatpak

Het maatpak is voor veel mannen één van hun kostbaarste kledingstukken. Ze zijn er trots op en bovendien heeft het aardig wat geld gekost. Daarom willen ze het ook dat het zo lang mogelijk mee gaat, logisch. En dit kan ook, een maatpak is vaak gemaakt van een betere stof dan bijvoorbeeld confectie pakken. Wel is belangrijk dat je er goed voor zorgt en het pak onderhoud.

Belangrijk voor een zo lang mogelijke levensduur van het pak is om het na het dragen af te borstelen en aan geschikte kledinghanger te hangen. Zorgt dat er genoeg ruimte is in de kast, anders gaat het pak kreuken. Hiermee voorkom je ook dat de vouw uit broek raakt, een veelvoorkomend probleem.

Ook is het goed om het kostuum na het dragen ervan in de doucheruimte of badkamer te hangen. Door de vochtigheid zullen de meeste kreuken er vanzelf uitgaan. Als je het pak laat stomen bij een stomerij, bedenk dan goed wie je het pak toevertrouwt. Stomerij den Haag is bijvoorbeeld een uitstekende keuze, maar er zijn ook genoeg stomerijen die er minder bedreven in zijn. Kijk voor de verschillende diensten en prijzen op stomerijpanda.nl.

Wanneer je het pak naar de stomerij brengt, let dan goed op de kledingvoorschriften. Het ene pak kan meer hebben dan het andere. Om kleurverschil tegen te gaan kun je ze het best tegelijk laten stomen. Als ze dan iets verkleuren, is dat bij beide net zoveel.

Het verwijderen van vlekken doe je ook bij de stomerij. Zij hebben de kennis in huis en waarschijnlijk genoeg ervaring met dergelijke gevallen. Makkelijke vlakken kun je natuurlijk zelf wel verwijderen, maar vlekken met een hardnekkig karakter kun je maar beter zo snel mogelijk naar een specialist brengen. Als je het zelf gaat proberen kan de vlek permanent worden en dan kan je je pak wel weggooien.

Tags: No tags