champagne

Heb jij al goede voornemens voor 2019?

Wat gaat de tijd toch snel, 2019 staat alweer voor de deur! Ookal is het wat achterhaald, toch hebben mensen vaak nog steeds goede voornemens voor het nieuwe jaar. Heb jij al goede voornemens voor 2019? Hieronder de top 5 met meest voorkomende voornemens.

  1. Alles op orde krijgen

Veel mensen vinden dat ze een ongeorganiseerd bestaan hebben, waar ze graag wat aan willen doen. De een wil afrekenen met een ongeorganiseerd huis, de ander vindt dat ze haar werkzaamheden ongeorganiseerd uitvoert en weer een ander heeft gewoon een chaos in haar hoofd. Alles op orde krijgen helpt ook met een stukje rust. Maak het jezelf een stukje makkelijker door bijvoorbeeld je huis schoon te maken, nieuwe producten aan te schaffen die je helpen een stukje structuur aan te brengen in je leven en door afspraken te maken met jezelf. Echter, dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Bovendien kan een onregelmatig, ongeorganiseerd leven ook heel leuk en spontaan zijn!

  1. Altruïsme

Graag meer willen doen voor anderen, is ook een van de meest voorkomende voornemens. Hiermee gaat het vaak niet om geld. Af en toe je moeder helpen met koken of de boodschappen, vaker op bezoek bij je oma óf juist meer aandacht besteden aan ontwikkelingslanden, het zijn allemaal voorbeelden van dit goede voornemen.

  1. Sporten of gezonder leven

Misschien wel het meest voorkomende goede voornemen is sporten of gezonder willen leven. Dit is natuurlijk een heel goed voornemen. Echter, vaak worden de doelen te hoog gesteld, waardoor het doel uiteindelijk niet wordt behaald en daarmee het goede voornemen van de baan is. Een tip: ga aan de slag met een personal trainer. Personal Trainer Utrecht kan u goed verder helpen met dit goede voornemen. Een personal trainer krijgt precies welke doelen u wilt behalen en wat daarvoor nodig is. Aan de hand hiervan wordt een persoonlijk programma opgesteld, mét meetbare doelstellingen.

  1. Meer tijd met familie en vrienden doorbrengen

Een voornemen waarvan wij denken dat deze erg belangrijk is, is meer tijd doorbrengen met familie en vrienden. Het is cliché, maar wel erg belangrijk. Een drukke baan, intensieve hobby, een tijdrovende studentenvereniging, er zijn tal van redenen te bedenken waardoor je minder tijd hebt voor je familie en vrienden. Echter, familie en vrienden zijn het meest dierbare wat je hebt dus besteed er voldoende tijd aan. Uiteindelijk is dat waar het in het leven om draait.

  1. Nieuwe dingen leren

Last but not least: nieuwe dingen leren! Even voor jezelf kiezen door jezelf te focussen op het leren van nieuwe dingen. Laat het dit keer niet alleen bij het denken en willen van iets nieuws, maar ga ervoor. Ga die cursus Engels, schilderen, dansen of acteren gewoon doen!