overhemdenheren.com hemden (1)

De meest recente ontwikkelingen in heren overhemd land

De overhemd is toch wel een van de meest favoriete kledingstukken van de Nederlandse mannen. En niet zonder reden natuurlijk. Betaalbaar, netter dan een t-shirt, zit goed niet te strak in ieder geval en is in principe voor alle gelegenheden inzetbaar van casual tot zakelijk. Een overhemd is een onmisbaar item in de kledingkast van iedere man.

Desondanks de populariteit van het overhemd moet wel gezegd worden dat er niet bijster veel veranderd. Niet zoals bij damesmode waarbij er meer sprake is van trends en waar wat het ene jaar hip is datzelfde kledingstuk een jaar of twee later not done is. Dat is veel minder het geval bij herenmode en zeker bij overhemden.

Stijlvolle heren overhemden uit 2012 zullen ook komend jaar nog prima te dragen zijn (bron). Maak je dus geen zorgen je hoeft niet je hele overhemden collectie weg te gooien. Er zijn wel twee andere ontwikkelingen die we willen bespreken in overhemden land.

overhemdenheren.com hemden (2)

Allereerst, zien we dat strijkvrije overhemden steeds meer de norm worden. Geen enkele man heeft zin in strijken, en de partner vaak ook niet. Iedereen heeft dus een broertje dood aan strijken. En de fabrikanten hebben daar op ingespeeld. Zij maken tegenwoord bijna louter overhemden die zo geproduceerd zijn met de juiste materialen dat strijken nooit meer nodig zal zijn. Of vrijwel niet. Mannen zijn hier bijna aan gewend geraakt dus het is bijna een standaard vereiste. De huidige consument zal diep teleurgesteld zijn wanneer deze uitvindt dat het aangeschafte overhemd niet strijkvrij is.

Dan ten tweede, het is officieel Nederlanders zijn langste volk op aarde. Dat is leuk als je basketbal speelt, maar minder leuk als je ook op zoek bent naar geschikte casual en nette kleding. Irritant wanneer je amper jezelf kunt uitrekken zonder dat je buik ontbloot wordt, of het gevoel dat de mouwen net niet ver genoeg reiken is ook bijzonder irritant. Voor die mannen is er mouwlengte 7 overhemden (bron). Dit zijn overhemden die rekening houden met lange mannen en dus extra stof voorzien aan uiteinde mouw en onderkant shirt.