stropdas

De laagjestrend bij herenkleding

Draag je een broek en een trui uit gewoonte, omdat je anders niet genoeg inspiratie hebt voor een leuke outfit? Verdiep je dan eens in de layertrend. Zoals de naam al zegt, draag je hier verschillende lagen (kledingstukken) over elkaar. Hierdoor geef jij je outfit niet alleen een leuke touch, maar ben je ook nog een voorbereid op koude of warme temperaturen. Want als je altijd ‘s ochtends heel vroeg de deur uit moet, weet je niet altijd zeker wat het weer die dag gaat brengen. Door een laagje uit te trekken, pas jij je outfit zo weer aan. Onthoud wel dat elke laag te zien is. Neem daarom altijd even de tijd om je kledingstukken goed te combineren.

Pasvorm

Laagjes dragen is overigens niet alleen handig om je outfit altijd af te stellen op het weer, maar is ook de manier om je figuur optisch te perfectioneren. Wil je bijvoorbeeld langer lijken? Draag dan een bloes of polo met kraagje, daarover een longsleeve en maak je look compleet met een getailleerd colbert. Heb je een buikje? Dit kan je verbergen door een zwarte trui of longsleeve te dragen. Zorg dan bijvoorbeeld voor een kraag met een leuk motief, zodat de aandacht naar je hals gaat. Online kan je bijvoorbeeld een Hugo Boss polo kopen met een extra gekleurd motief die je outfit een hip en speels accent geeft.

De juiste balans

Zoals we eerder al zeiden, is elke laag van je outfit te zien. Zorg daarom voor de juiste balans. Te veel motieven of kleuren doen juist afbreuk aan de combinatie. Wil je graag een felle kleur en een motief aan je outfit toevoegen? Zorg dan in ieder geval voor twee kledingstukken in een neutrale kleur. Bijvoorbeeld een bloes met een motief, sokken in een felle kleur, gecombineerd met een broek, trui en colbert in een neutrale kleur. In dit geval is er wel nog ruimte voor een speels details, zoals een print op de borstzak of beanie (muts).

gekleurde sokken

Verstop je niet onder een berg kleding

Een van de meest gemaakte fouten bij deze layertrend is zoveel kleding aantrekken, dat je als het ware helemaal verzuipt in een berg met kleding. Dus ook in dit geval is het goed om te doseren. Je wilt juist de mooiste delen van je lichaam laten zien, zoals de halslijn. Kies bijvoorbeeld voor een polo met daaroverheen een trui of longsleeve met een V-hals. Zo kan je de knoopjes van de polo losmaken en je hals laten zien. Zo lijk je optisch ook nog eens een stuk langer en zit de kleding ook een stuk ruimer om je hals. Want laten we niet vergeten dat jij je ook altijd comfortabel moet kunnen voelen in je outfit, wat je ook draagt.  

Winkelen zonder drukte

Mis je nog een aantal kledingstukken om je helemaal te kunnen kleden volgens de layertrend? Maar heb je geen zin in drukke winkelstraten? Dan is online shoppen natuurlijk ook een optie. Zo kan je Gant kleding online kopen. In het assortiment van dit merk vind je niet alleen basis kledingstukken (zoals overhemden, truien, vesten en polo’s), maar ook allerlei accessoires die je outfit helemaal compleet maken. Veel kledingstukken zijn al voorzien van een merkje op de borst, waardoor je al een subtiel detail toevoegt aan je look.