golfen

De beste golfkleding voor heren

Ben je een beginnende golfer? Of wil je qua kleding inspiratie opdoen voordat je de golfbaan betreed? De eerste indruk is zeker belangrijk en dus moet je kiezen voor goede, moderne golfkleding. In dit korte artikel staan daarom drie tips voor goede golfkleding voor heren.

Tip 1: Hou de ongeschreven regels in de gaten

Voordat je een balletje slaat is het goed om even te kijken wat er op de green gewaardeerd wordt. Meestal wordt er van je verwacht dat je een polo, blouse of shirt draagt met een kraagje. Het ene golfterrein is strenger dan de ander. Zo is het op sommige golfcourts verplicht om een kraagje te dragen. Het is zeker aan te raden om een speciale golf polo te dragen. Er zit namelijk wel degelijk verschil tussen een golf polo en een normale. Vooral met warm weer merk je dat de normale polo gaat schuren en niet makkelijk zweet doorlaat.

Daaronder doe je een lange broek. Spijkerbroeken passen niet echt of de golfcourt. Ze zijn niet gemaakt om te golfen, waardoor je misschien wel uit je broek scheurt. Golfschoenen zijn ook verplicht. Niet alleen word je raar aangekeken, ook beschadig je de baan. Ongetwijfeld levert dat gefronste wenkbrauwen op!

Tip 2: Welke golfkleding zijn in de mode?

Als je echt met de tijd mee wilt meegaan kies je het beste voor een getailleerde polo met een fel kleurtje, zoals roze of oranje. Kies verder voor shirt met een dry fit label. Deze shirts nemen vocht niet op, maar stoot het af. Deze shirts zijn gemaakt een speciaal soort stofje wat vocht niet absorbeert.

Tip 3: Wat trek je aan na het golfen

Na het golfen moet je je eigenlijk netjes blijven kleden. Een pak is wat overdreven, maar een polo of een overhemd past goed bij deze sport.

Binnen een seconde geef je al een indruk af. Let hier dus goed op!