trui

Alle ins en outs over Stone Island

Tegenwoordig zijn er talloze kledingmerken, van high fashion merken tot huismerken. Ieder merk heeft zijn eigen imago en wordt gedragen door mensen die de kleding mooi vinden of gewoon willen hebben. Een van die grote kledingmerken die door een grote groep, met trots wordt gedragen is Stone Island. Lees hieronder alle ins en outs over Stone Island;

Het ontstaan

Stone Island is in 1982 opgericht door Massimo Osti. Stone Island staat bekend om het feit dat ze naast het produceren van fashionable kleding, zich bezighouden met uitgebreid onderzoek naar de vezels en stoffen die ze in hun kleding gebruiken. De uitstraling die Stone Island dan ook heeft is stijlvol, sportief, innovatief en militaristisch. Deze stijl spreekt dan ook de modebewuste mannen van jong tot oud erg aan. Stone Island is te herkennen aan ‘the patch’ op de linker arm.

Merk

Stone Island is een kwalitatief hoogwaardig kledingmerk dat onder andere werkt met bijzondere, technische stoffen, waarmee de meest opvallende designs en kleureffecten kunnen creëren. Stone Island is revolutionair in de bewerking van hun stoffen en bijzondere stofkeuze. Dit zorgt voor kleuring die tot in de perfectie is ontwikkeld waarmee elke keer weer een innovatieve nieuwe collectie naar buiten komt. Deze kwaliteiten van Stone Island zorgen niet alleen voor een stijlvol merk, maar ook zeer functioneel. Zo zijn veel Stone Island jassen wind- en waterdicht, hebben ze een afritbare capuchon, steekzakken en Stone Island look.

The patch

Visueel opvallend, de armlap van het merk zorgt ervoor dat de dragers van het merk zich kunnen identificeren zonder ongewenst aandacht te trekken.

Stone Island Jassen

Stone Island heeft niet alleen truien die als warme broodjes over de toonbank gaan. Stone Island is een merk dat veel innoveert, gave samenwerkingen aangaat en een algemeen strakke kleding collectie aanbied.

Stone Island heeft een prachtige jassen collectie, uiteenlopend van zomerse bodywarmers tot winterse parka’s.

  • Soft Shell-R jack

Soft Shell-R jack is een Stone Island jas die, zoals de naam al zegt, goed als jack kan functioneren. Deze jas is wind- en waterdicht, gevoerd met een fleece voering en voorzien van meerdere zakken afsluitbaar met ritsen. Daarnaast beschikt de jas ook over een capuchon en de wel bekende Stone Island Patch.

  • Parka

De parka van Stone Island is een langer model jas. Deze is heerlijk in de winter vanwege de warme voering en extra lengte. Deze jas is voorzien van grote steekzakken, een capuchon en een mogelijkheid om de jas een betere pasvorm rond de taille te geven.

  • Crinkle Reps Down

De crinkle reps down jas van Stone Island is een echte winterjas. Deze jas is lekker warm en voorzien van capuchon. Deze jas kan goed tegen de regen en wind.

  • Packable

De packable jack van Stone Island is een gewatteerde jack, die zowel in de zomer als winter gedragen kan worden. De jas heeft geen capuchon, maar wel een borstzak en twee afsluitbare zakken.

  • Bodywarmer

De bodywarmer van Stone Island is een crinkle reps down jas maar dan zonder de mouwen. Zo kan de jas goed over een trui gedragen worden. De welbekende Stone Island Patch zit dan ook op de linker heup, vanwege het ontbreken van de mouwen.