Diamanten

Tips voor onderhouden van diamanten ringen

Sieraden met diamanten zijn natuurlijk prachtig om te dragen, daarnaast hebben ze ook veel waarde. Dit maakt het erg belangrijk om deze voorzichtig en goed te onderhouden. Want je wilt natuurlijk dat deze diamanten prachtig mooi blijven flonkeren. Hoe doe je dat? En wat kan wel en wat niet?

Tips voor onderhoud van Diamanten Sieraden!

  • Allereerst is het belangrijk om de diamanten ring niet te dragen tijdens de afwas, handen wassen, make uppen, klussen of bij het werken in de tuin. Gebruik van zeep en crémes maken de diamant dof. Ook stof en poeder kan het doffer maken.
  • Draag nooit meerdere diamanten bij elkaar. Beide zijn natuurlijk oersterk, waardoor het mogelijk is dat de ene de andere kan beschadigen. En dat is natuurlijk niet wat je wilt.
  • Geef het af en toe een bad als je de steen schoon en helder wilt houden. Het kommetje voor het bad kan je het beste vullen met koud water met een huishoudammoniak oplossing. Op het moment dat je het sieraad in het kommetje hebt liggen kun je hem ook zelf schoon borstelen met een tandenborstel. Laat hem vervolgens drogen op een papieren zakdoekje voor optimale glinstering.
  • Let er op dat je nooit zelf roosdiamanten reinigt!! Laat deze altijd reinigen door een specialist.

Deskundig advies van een juwelier

Niet alleen bij roosdiamanten raden wij aan om de reiniging door een erkende juwelier te doen. Specialisten weten precies wat ze wel en niet moeten doen om aan een prachtig schitterende juweelstuk te komen. Diamanten ringen in Antwerpen laten schoonmaken? Diamore is dé beste juwelier van Antwerpen en omgeving en kan je zeker helpen!

Tags: No tags