Herenschoen

Tips voor het kopen van nette herenschoenen

Wanneer de pubertijd achter je ligt moet je op een dag je oude sneakers weggooien en kiezen voor nette schoenen, leren schoenen met een kleine punt voorin. Deze nette schoenen zijn overal zowel online als offline te koop. In dit artikel geef ik tips over het kopen van deze schoenen in een winkel.

  1. Zorg voor de juiste sokken, wanneer je schoenen gaat kopen is het zeer handig om met de sokken aan te komen waarmee je ze zal dragen. De schoenen hebben een andere pasvorm dan bijvoorbeeld sneakers en zullen niet passen met dikke sokken.
  1. Je moet je voet eerst laten opmeten zo weet je zeker welke maat de juiste is voor jouw voet. Je voetmaat zal door je leven heen steeds verschillen en verschilt ook per merk. De meeste winkels beschikken over zo’n meetinstrument die tevens de breedte opmeet.
  1. Eind van de middag zullen jouw voeten altijd groter zijn door de zwelling van het lopen en bewegen. Koop ze dus ook rond dit uur, je voeten zijn dan op zijn grootst. Beter dat de schoenen iets groter zijn dan te klein.
  1. Check altijd even de schoenen aan de binnenkant, dit doe je namelijk om de kwaliteit na te gaan. Wat kun je hier dan aan zien? Nou wanneer de stiksels te zien zijn aan de binnenkant van de schoen zal de kwaliteit van de schoen minder zijn.
  1. Test de schoenen in de winkel. Wanneer je blijft zitten kijk je alleen naar de tenen die goed zitten. Je moet de schoenen voelen tijdens het lopen, hoe rollen ze af? Lopen ze comfortabel? Zeker punten om rekening mee te houden.
  1. Draag je schoenen de eerste paar dagen alleen maar binnen, wanneer je toch weer terug wilt vallen op de oude sneakers. Kun je ze namelijk zonder slijtage aan de zool terug brengen, de winkel zal de keuze dan accepteren.

 

Tags: No tags