Een hoop mannen onderschatten de kracht van het overhemd. Dit begint bij de aanschaf, waar men het kopen van een overhemd ziet als iets simpels. De sturende vorm van buik en nek spelen een belangrijke rol bij de aanschaf, evenals de subtiliteit van de stof.

Heren overhemden moeten comfortabel zitten

Het is natuurlijk van belang dat het overhemd comfortabel zit. Wanneer dit niet het geval is zult u hier de hele dag mee bezig zijn. Een van deze pijlers is het feit dat uw overhemd niet uit uw broek schiet wanneer u gaat zitten. Daarnaast dient het boord van overhemden heren aan te sluiten op uw nek, maar moet ook weer niet te strak zitten. Het manchet dient te vallen op de knik van uw pols, zodat er een rand van 2 centimeter onder uw jasje uitsteekt. Wanneer dit meer is zal dit snel als sloom geïdentificeerd worden.

Let op u lichaamsbouw

Het kopen van een overhemd houdt ook in dat u moet letten op uw lichaamsbouw. De hedendaagse mode prefereert strakke overhemden dan een paar jaar geleden de standaard was. Kies daarvoor voor een getailleerd overhemd.

Een slank gesneden overhemd is niet verstandig wanneer u een stevig borstpartij heeft of een flinke buik. Kies in dat geval voor een hemd met een ronde onderkant, deze is gemakkelijker in uw broek te stoppen. Let daarnaast op of de knoopjes van het hemd niet gaan openstaan, dit is natuurlijk een no-go.

Bent u juist dun, dan kunt u kiezen voor een hemd met coupenaden aan de achterkant. Hierdoor zal de blouse beter aansluiten op uw lichaam.