Kreukvrije overhemden

Kreukvrije katoenen overhemden

Heeft u ook zo’n hekel aan strijken, maar wilt u er toch tip-top uitzien op uw werk? Dan zijn kreukvrije overhemden dé oplossing voor u. Strijken kost tijd en moeite, maar met een overhemd als deze is dat verleden tijd.

Kreukvrije overhemden zijn ook stankvrij

Vroeger werd er regelmatig polyester voor overhemden gebruikt, omdat dit van nature minder kreukt dan katoen. Aan polyester zit echter het nadeel dat het slecht ademend is, waar katoenproducten geen last van hebben. De micrococcus-bacterie, de bacterie die zweet veroorzaakt, blijkt na Belgisch onderzoek dol te zijn op polyester. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook kreukvrije katoenen overhemden. Met kreukvrije overhemden bent u dus verlost van het strijken en daarnaast ook beschermd tegen nare geurtjes.

Katoen kreukt?

Katoen staat erom bekend dat het erg snel kreukt, dus lijkt het in eerste instantie een vreemde keuze om hier een strijkvrij overhemd van te maken. Gelukkig staan de wetenschappers in de textielindustrie niet stil, en hebben ze een manier bedacht om de stof glad te houden. Om katoen kreukvrij te maken worden de katoenvezels eerst in een harsbad gedompeld, waarna de geïmpregneerde vezels in elkaar worden gewoven worden. Dit harsbad zorgt voor een stevigere katoenvezel, die minder snel kreukt.

Kreukvrije overhemden wassen en drogen

Als u kiest voor het dragen van kreukvrije overhemden, zijn er een aantal dingen waar u rekening mee kunt houden om de kreukvrije levensduur van uw overhemd zo lang mogelijk te laten duren. Zo kunt u beter niet teveel overhemden tegelijkertijd wassen, en nooit boven de 600 toeren centrifugeren.