Kledingdracht verschillende culturen

Kledingdracht uit verschillende culturen

Stijl en Culturen

In de loop der jaren zijn er een hoop culturen ontstaan in onze samenleving. Deze culturen worden vaak gevoerd door een muziekstijl en/of door een kledingstijl. Het ontstaan van die culturen vind al heel lang plaats, maar het kwam pas echt naar voren in de jaren 70 toen de greasers de hoek om kwamen. Deze greasers kleedde zich heel rebels voor die tijd, ze droegen leren jacks en hadden allemaal een vetkuif. De ontwikkeling van deze culturen ging daarna alleen maar verder.

In hetzelfde decennium ontstonden namelijk nog meer culturen, zoals de skaters. De skaters stonden garant voor vrijheid en blijheid. Dit vonden ze het belangrijkst in het leven, en dat lieten ze ook blijken. Ze hadden allemaal een skateboard en gingen gaan en staan waar ze wilde. De skaters kleedde zich ook apart voor die tijd. Ze droegen wijde shirts en wijde broeken, dit deden ze omdat ze het ten eerste mooi vonden en omdat ze zich er vrij in konden bewegen. Tegenwoordig worden er ook speciale skater kleding gemaakt.

In de jaren 80 is de R&B cultuur ontstaan. Deze cultuur is een duidelijk voorbeeld van een cultuur die is ontstaan door een muziekstroming. In deze cultuur is geld, verzorgt uiterlijk en seksualiteit erg belangrijk. Er wordt binnen deze cultuur ook vaak gepronkt met sieraden en mooie auto’s. De R&B jongeren kleedde zich vaak in wijde T-shirts, jeans en vesten. Ze droegen ook vaak petten, zoals snapbacks. Veel jongeren hadden ook een grote petten collectie, dus gingen ze vaak petten kopen.

Tot slot hebben we nog de ghotics. De ghotics worden vaak gezien als rare figuren die duister overkomen. Dit is niet geheel onterecht omdat ze zich altijd donker kleden. Een zwarte broek, zwart T-shirt en een stel kisten was een standaard outfit van een ghotic. Ghotics luisteren vaak naar ruige muziek zoals punk.

Tags: No tags