Jacques Britt

Jacques Britt Overhemden

Jacques Britt overhemden staan bekend om hun kleurenrijkdom en mooie ontwerpen. Typerende kenmerken, zoals een satijnen afwerking op een overhemd in één effen kleur onderscheiden dit merk van de concurrentie. Met zakelijke overhemden en vrijetijdsoverhemden (of casual hemden) voor heren richt Jacques Britt zich op de stijlvolle en modebewuste man.

Jacques Britt overhemden, al decennialang een begrip in mannenmode

De mannenmode zou er anders uitzien als Jacques Britt nooit bestaan had. Het bekende merk ontstond aan het einde van de jaren ’60 toen de Duitse hemdenfabrikant Gerd Seidensticker besloot dat het tijd was om een echt kwaliteitsmerk op te richten. Met enkel de allerbeste katoensoorten als grondstof voor de gebruikte textielen en door gebruik te maken van de meest verfijnde weeftechnieken wilde Jacques Britt mannenhemden van een ongeëvenaarde kwaliteit produceren.

Sinds 1969 is het motto van het door Gerd Seidensticker opgerichte merk steeds hetzelfde gebleven, namelijk “Kwaliteitsoverhemden maken voor de kieskeurige man”. Die bedrijfsfilosofie is duidelijk aanwezig in de twee labels die Jacques Britt op de markt brengt.

Waar de vreemd klinkende naam Jacques Britt vandaan komt? Het was een geweldig marketingidee van Seidensticker. Hij wilde een merk dat zowel de Fransen (Jacques) als de Britten (Britt) goed in de oren zou klinken. Een slimme zet want veel klanten in deze twee landen zijn er nog steeds van overtuigd dat Jacques Britt ofwel een Frans of een Brits merk moet zijn.

De zebra als mascotte

Toen het merk Jacques Britt 40 jaar bestond besloot de familie Seidensticker dat het tijd was om het een beetje op te poetsen en te vernieuwen. In dat jubileumjaar werd beslist een zebra als mascotte en logo voor het merk toe te voegen. Die zebra zou symbool moeten staan voor elegantie, mode, afkomst en vrijheid. Tegelijk wilde de het management ook dat de zebra een tikkeltje arrogantie zou uitstralen.

Verschillende labels

Comfort, dat is het sleutelwoord als men de collectie van Jacques Britt wilt presenteren aan iemand die ze nog niet kent. Jacques Britt overhemden voor mannen (maar ook blouses voor dames) willen uw favoriete overhemd worden. Als man heeft u de keuze uit drie labels: White label staat voor comfort fit pasvormen, Brown label omvat alle modern fit pasvormen en met de Blue label overhemden koop je een slim fit pasvorm.

Het ultieme draagcomfort

Jaqcues Britt (hier op LinkedIn) doet er alles aan om u een zo’n goed mogelijk draag comfort te bieden. Jacques Britt is pas tevreden wanneer u zegt: “Dit is mijn favoriete overhemd”. Het merk heeft verschillende collecties (of labels), zoals de “White Label” (comfort fit), “Brown Label”(modern fit) en “Blue Label” (slim fit). Een uitgebreide en diverse selectie uit deze drie Jacques Britt labels vindt u in onze online winkel.

Webwinkel voor overhemden met persoonlijke service

Heb je nog hulp nodig bij het maken van je keuze of zou je graag ons stijladvies kennen wat betreft dresscodes bijvoorbeeld? Dan staan we klaar om je persoonlijk advies te geven via de chatbox onderaan deze pagina! Elke bestelling vanaf 50 euro wordt gratis thuisgeleverd in Nederland en België en voor elke bestelling heb je 14 dagen bedenktijd zodat je zorgeloos kunt shoppen!

Tags: No tags