Stropdassen met ruitpatronen

De populariteit van de stropdas

Waar het in de jaren 50 tot en met 80 nog een noodzaak was om een stropdas te dragen op de werkvloer, lijkt de das tegenwoordig minder populair. Zelfs president Barack Obama, één van de machtigste mannen op de wereld, houdt belangrijke toespraken zonder een das te dragen.

Statussymbool

Eeuwen lang was de stropdas een kledingstuk waar iedere man er standaard een aantal van in de kast had hangen. Stropdassen werden door jong en oud gedragen, op kantoor, in de kerk of op verjaardagen. De populariteit van de das in die tijd is makkelijk te verklaren: het was een statussymbool en zonder er één te dragen werd je nou eenmaal niet serieus genomen.

Populariteit

Vandaag de dag is dit helemaal anders. In de eenentwintigste eeuw is de populariteit van de stropdas drastisch gedaald en is het kledingstuk allang geen vereiste meer op de werkvloer. Dassen zijn niet de meest comfortabele kledingstukken en mannen lijken daar wel klaar mee te zijn. Bovendien is het imago van de das radicaal veranderd en is het simpelweg uit de mode geraakt. Zo zei nog maar zes procent van de Amerikaanse mannen in 2008 dagelijks een stropdas te dragen naar het werk en is de verkoop van stropdassen flink gedaald.

De stropdas vandaag de dag

Ondanks dat de populariteit van de stropdas op kantoor een flinke knauw heeft gekregen is het kledingstuk nog niet begraven. Aan de ene kant is de das in de afgelopen paar jaar weer wat meer geaccepteerd geraakt op de werkvloer. Aan de andere kant heeft de stropdas de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen als casual kledingstuk. Veel jonge mensen lijken namelijk lak te hebben aan traditionele kledinggewoontes. Ze gaan bijvoorbeeld casual gekleed naar hun werk en dragen een stropdas tijdens het uitgaan.

Stropdassen in alle soorten en maten

Ondanks dat de populariteit van de das op de werkvloer minder groot is dan vroeger, wordt de das vandaag de dag wel voor meer gelegenheden gedragen dan ooit. Waarvoor je ook een das nodig hebt, Hemdvoorhem.nl biedt kwalitatief hoogwaardige stropdassen aan in alle soorten en maten. De stropdas mag dan wel niet meer zo populair zijn als hij was, er blijft genoeg te kiezen voor de man die van het kledingstuk houdt.

Tags: No tags