vader en zoon

Bekende voetballers en hun zonen

Bekende voetballers en hun zonen, zit het in de genen of niet? Ze zeggen dat voetbalgen niet bestaat. Maar toch zien we steeds vaker zonen van bekende voetballers debuteren in het betaalde voetbal. We hadden pas Daley Blind natuurlijk bij Ajax, Manchester United en zelfs in het grote Oranje. Maar nu is er weer een nieuw talent opgestaan uit de Ajax jeugd met een bekende vader als ex-voetballer. Zijn naam is Justin Kluivert, en je raadt het al, de zoon van Patrick Kluivert heeft zijn eerste wedstrijden in de benen voor Ajax 1. We hebben voor jullie een rijtje gemaakt met bekende vaders en hun zonen.

 

Danny en Daley Blind

De bekendste Nederlandse speler is toch wel Daley Blind. Zij speelde allebei bij Ajax en Daley speelt sinds een aantal jaren zelfs bij één van de grootste clubs van de wereld namelijk Manchester United. Hij is net als zijn vader verdediger en heeft voor Ajax 102 wedstrijden gespeeld en voor het grote Oranje speelde bij al 42 interlands. Zijn vader Danny speelde 372 wedstrijden voor Ajax maar belandde op latere leeftijd bij Ajax en nam niet zoals zijn zoon de stap om in het buitenland te voetballen. Vader Danny speelde ook 42 interlands, zijn zoon kan hem dus inhalen in de volgende wedstrijd.

 

Patrick en Justin Kluivert

Er is een nieuw talent doorgebroken uit de jeugdopleiding van Ajax. Zijn naam is Justin Kluivert en is de zoon van Patrick, die nu directeur voetbalzaken is bij Paris Saint Germain. Vader Patrick speelde 70 wedstrijden voor Ajax maar is natuurlijk ook bekend om zijn goede spel bij het grote FC Barcelona. In Oranje speelde vader Kluivert 79 interlands en stond zelfs een tijdje bovenaan als topscorer aller tijden van het Nederlands elftal met 40 goals. Hij is nu ingehaald door Robin van Persie. Patrick was 6.631 dagen oud bij zijn Eredivisie-debuut, zijn zoon mocht al eerder het voetbalshirt van Ajax dragen, hij maakte zijn debuut op een leeftijd van 6.465 dagen.

 

Youri en Jan Mulder

We kennen beide mannen nu als sport presentator, maar er was een dag dat beide mannen goed konden voetballen. Youri speelde voor FC Twente en maakte daar 27 goals in 73 wedstrijden. Youri is vooral bekend om zijn wedstrijden bij het Duitse Schalke-04 waar ook Klaas-Jan Huntelaar onder contract staat. Daar maakte hij in 176 duels maar liefst 33 goals. Youri heeft ook nog voor Oranje gespeeld. Hij speelde 9 interlands en maakte 3 goals. Zijn vader is vooral bekend in Belgie en is een graag geziene gast aan tafel bij voetbalprogramma’s.

 

Johan en Jordi Cruijff

Het is niet makkelijk om de zoon te zijn van één van de beste voetballers aller tijden. Dat heeft Jordi wel ervaren. Hij heeft alsnog een goede carrière opgebouwd als voetballer. Wie kan zeggen dat hij bij clubs gespeeld heeft als FC Barcelona, Manchester United en Espanyol. Jordi speelde zelfs 9 interlands in het grote Oranje. Zijn vader kent iedereen, hij speelde bij Ajax waar hij 204 goals maakte in 276 duels. Bij FC Barcelona is hij zeer geliefd en werd hij “El Salvador” genoemd, wat “De verlosser” betekent. Ook Johan speelde voor het grote Oranje, hij speelde 48 interlands en maakte 33 goals. Pikant feitje is dat de grote voetballer ook uitkwam voor Feyenoord nadat Ajax hem te oud vond. Dat kon Johan niet over zich heen laten gaan en werd kampioen met de Rotterdammers. Johan werd drievoudig Europees speler van het jaar en werd na zijn voetbalcarrière trainer van Ajax en FC Barcelona.

 

 

 

 

 

 

 

Tags: No tags