Lenteverplichtingen, wat trek je aan?

Het komt niet vaak voor, maar toch hebben ook mannen wel eens last van de nodige kledingcrisis. Zo brengt de feestelijke lente weer een aantal verplichtingen met zich mee, waarbij een verzorgde en nette look niet mag ontbreken. Denk aan communies, een paasbrunch of diner, diploma-uitreikingen en misschien zelfs trouwerijen. Met dit lekkere weer gaat de voorkeur vaak uit naar een comfortabel T-shirt, maar dit past helaas niet helemaal bij de gelegenheid. Om de kledingcrisis maar meteen te eindigen, ga voor het overhemd!

Het overhemd
Een overhemd is geschikt voor ontzettend veel situaties en gelegenheden. Ga je voor ‘the casual look’? Door de knoopjes niet helemaal tot boven dicht te doen en het onderste gedeelte uit je broek te laten, creëer je een stijlvolle look met een casual randje. Je switcht snel naar zakelijke look door het overhemd wel in je broek te doen en wat knoopjes te sluiten. Een colbertje erbij doet wonderen en voor de echte chique gelegenheden is een stropdas zeker een aanrader!

Maak je look compleet
Nu je het overhemd aan hebt, ben je al een heel eind. Kleuren die goed matchen bij een wit overhemd zijn donkerblauw, zwart of grijs. In deze kleuren kun je dus op zoek naar accessoires, zoals een riem en schoenen. Het uitzoeken van nette schoenen kan soms ook nog al een uitdaging zijn. Er zijn verschillende merken waar je uit kunt kiezen, zoals bijvoorbeeld van Bommel. Een belangrijke tip bij het uitzoeken van schoenen is dat deze dienen te matchen bij je riem. Let hierbij zowel op kleur als op structuur.

Van Bommel Schoenmode
Om er zeker van te zijn dat je schoenen en riem goed bij elkaar passen, heeft Van Bommel Schoenmode de perfecte oplossing. Bij het aanschaffen van een paar Floris van Bommel schoenen wordt een bijpassende riem van de Herenschoenenwinkel bij cadeau gedaan. Een leuke en handige aanrader dus!

Stropdassen met ruitpatronen

Stropdassen met ruitpatronen zijn weer helemaal van nu. Smalle stropdassen met Schotse ruiten waarin de kleur rood de boventoon voert, steken mooi en opvallend af als je deze stropdassen draagt op een wit overhemd. Maar deze zomer zijn stropdassen met ruitpatronen in pasteltinten ook een goed idee. Stropdassen met ruiten kunnen altijd! Enige achtergrond informatie over verschillende ruiten en patronen, alvorens ik hier verder schrijf over stropdassen met ruitpatronen. Allereerst de Schotse ruiten, want daar denk je wellicht het eerste aan?! Oorspronkelijk toonden of bepaalden de ruitpatronen in Schotland het gebied of de streek waar de dragers vandaan kwamen. De wevers (kledingmakers) werden er aan herkend. Later kon je de Schotse clans aan de ruitpatronen herkennen. Het dragen van ruitpatronen is zelfs een tijd bij wet verboden geweest in Schotland. Deze wet kon worden omzeild door in het leger te gaan. In het leger was het dragen van ruitpatronen namelijk niet verboden. Deze tijdelijke van kracht zijnde wet heeft er voor gezorgd dat diverse kennis van toewijzing van Schotse ruiten aan gebieden en/of clans verloren is gegaan. 
 
Er zijn in Schotland nu trouwens nog wel ruitpatronen bekend die alleen door clanleden gedragen mogen worden. Er zijn ook ruitpatronen bekend waar patent op is aangevraagd. Denk bijvoorbeeld aan de beroemde Burberry ruit. Er rust modelrecht op de Burberry-ruit. De Burberry ruit is een als klassieke bekend staande ruit. Een andere bekend ruitpatroon is het Gingham motief. De kleine ruit met twee kleren, waarin de kleur wit altijd vertegenwoordigd is. Brigitte Bardot heeft dit ruit motief bekend gemaakt door een trouwjurk met pastelroze motief te dragen. 
 
Dit ruitenpatroon is in Nederland beter bekend onder de naam Brabants bont. Heb je al stropdassen met ruiten in je garderobe kast? Stropdassen zijn natuurlijk ook in allerlei ruitpatronen verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan stropdassen met klassieke ruitpatronen. Gewaagde stropdassen met ruitpatronen met veel kleuren. Brabants bont stropdassen. Stropdassen met ruitpatronen met twee kleuren. En natuurlijk zijn er ook stropdassen met ruitpatronen in pasteltinten verkrijgbaar. Kortom stropdassen met ruitpatronen in allerlei maten en blokken, groot of klein. Met ruiten stropdassen verras je altijd!

Hoe overhemden worden gemaakt

Als je dit leest, dan bestaat er een grote kans dat je een overhemd aan het dragen bent. Ben je ooit benieuwd geweest hoe deze overhemden gemaakt worden? In dit artikel leggen wij de 5 fasen uit die komen kijken bij de productie van overhemden zoals die van jou.

1. Design
Het is in deze fase dat de designers de creatieve geest los mogen laten op hun tekenpapier. Inspiratie kan voortkomen uit retailers, modebeurzen en eigen ervaringen. Natuurlijk staat niet alleen design maar ook gemak van de overhemden. Wie wil er immers iets dragen wat misschien wel stijlvol maar totaal niet fijn zit? Design en gemak worden daarom in deze fase op papier gezet en leggen daarmee de basis voor de volgende fasen.

2. Stoffen
Nu we een beeld in ons hoofd hebben hoe het overhemd eruit moet zien, is het tijd om te kijken uit wat voor stoffen het kledingstuk gemaakt moet zijn. Deze stoffen gaan bepalen of wij ook daadwerkelijk onze visie terug weten te brengen in de overhemden. Daarbij moet ook rekening gehouden worden naar duurzaamheid.

3. Productie
Het design en de stoffen liggen op tafel. Tijd om hiermee aan de slag te gaan. Een atelier is vaak de eindverantwoordelijke om van de stoffen het overhemd te realiseren. De patronen worden getekend en uitgesneden uit de stoffen. Het overhemd komt nu echt tot leven is bijna af. Voor precisiewerk worden de motors van http://emce.com/ gebruikt.

4. Finishing touch
Het overhemd in zijn laatste productiefase gekomen. Deze fase noemen wij het aanbrengen van de finishing touches. Alle ongelukkige productiefouten worden hier gecorrigeerd. Ieder overhemd krijgt een strenge handmatige controle om de kwaliteit te garanderen.

5. Klaar
Ta-dah! Je overhemd ligt voor je klaar bij één van onze dealers. Het overhemd is alle bovengenoemde fasen bij langs geweest en strenge controles zijn uitgevoerd om de kwaliteit te garanderen. Geniet ervan!

Het perfecte overhemd bestaat!

Een overhemd is hét kledingstuk om je outfit net wat stijlvoller te maken. Perfect om te dragen naar die spannende date, onmisbaar voor op het werk en ideaal om mee door te gaan naar die gezellige borrel. Het is wel belangrijk dat je jezelf goed voelt en dat je vol zelfvertrouwen aan je dag begint. Een goed overhemd zit comfortabel en prettig. Volgens de mode betekent dit dat een overhemd slank valt, maar onthoud: dit mag niet ten koste gaan van het draagcomfort. Om te zorgen dat jullie heren dus niet verzuipen in je te ruime overhemd of blauw aanlopen van het inhouden van je adem hebben we de verschillende modellen op een rij gezet.

 

De Skinny Fit

Voor de zeer slanke casanova’s onder jullie is er de skinny fit pasvorm. Dit overhemd zit strak op het lichaam en heeft veel stretch waardoor het netjes strak om je taille valt. Kortom voor de slanke heren die gaan voor de Italiaanse look.

 

De Body Fit

Getailleerde overhemden met een aansluitende pasvorm. Door de coupenaden vallen deze overhemden gegarandeerd goed met een mooie accentuerende pasvorm. Het perfecte overhemd voor de slanke en modebuste man.

 

De Slim Fit

Kenmerkend zijn de slanke mouwen, hoger opgesneden armsgaten en extra slanke pasvorm door de coupenaden op de rug. Deze trendy overhemden sluiten mooi op het lichaam aan en zijn erg gewild bij de man die met de mode meegaat.

 

De Tailor Fit

Net iets ruimer uitgevoerd, met een lichte getailleerde pasvorm is de tailor fit. Dankzij zijn perfecte pasvorm hebben deze overhemden een groot draagcomfort en sluiten ze netjes op het lichaam aan zonder dat ze knellen daar waar je het zeker niet wil.

 

De Modern Fit

Voor de man die houdt van overhemden met een smal silhouet, maar voorzien wil zijn van ruim voldoende bewegingsvrijheid. Het overhemd met de modern fit past in de kast van de gemiddelde Nederlandse man, omdat hij past in het modebeeld maar niet beperkend is in de bewegingsvrijheid.

Tailor-fit-Jim

De Regular Fit

Voorzien van een heerlijk draagcomfort en voldoende bewegingsruimte. Dit is een toppertje. De regular fit herenoverhemden hebben een normale pasvorm en zijn uitermate geschikt voor de bourgondische man die graag een wat rechter model overhemd draagt.

 

De Comfort Fit

Door de twee plooien op de rug hebben de comfort fit hemden een zeer aangename snit wat zorgt voor voldoende bewegingsvrijheid. Het bewijs dat mode en comfort wel hand in hand kunnen en zeer geschikt voor heren die graag stijlvol, klassiek en comfortabel door het leven gaan.
Zo zie je maar heren dankzij de velen pasvormen is er voor iedereen het perfecte overhemd te vinden om stijlvol en vol zelfvertrouwen voor de dag te komen.

Voetbalkleding; verschillende soorten en maten

Voetbal, Nederlands meest gespeelde sport heeft ervoor gezorgd dat duizenden jongens, meiden en ouders ontspanning en plezier hebben gevonden in het spelen van een potje voetbal. De laatste jaren is de sport competitiever geworden. Spelers worden eerder en beter getraind om zo vroeg mogelijk sterspelers te worden, met als doel om het hoogste van het hoogste te behalen. Bij het beoefenen van voetbal heb je een aantal basisspullen nodig. Uiteraard is er een bal nodig om het spelletje te spullen. Voor bescherming van je lichaam, maken de meeste voetbalspelers gebruik van voetbalschoenen, een voetbalshirt, een voetbalbroek en/of handschoenen. Dit artikel zal inzicht geven in de basisspullen om gezond en verstand te kunnen voetballen

 

#1: Voetbalschoenen

Een voetbalveld is hard en glad. Een ongeluk zit in een klein zoekje. Om optimaal te kunnen rennen op een veld moet je voetbalschoenen dragen. De noppen onder de schoenen zorgen ervoor dat je grip krijgt op het veld. Tevens zorgen de noppen ervoor dat je meer balans krijgt. Probeer maar eens zonder voetbalschoenen te voetballen. Grote kans dat je bal minder goed kan spelen.

 

#2: Voetbalshirt

Voetbalshirts. Niet alleen worden ze gebruikt om aan te geven welke speler bij welk team hoort, voetbalshirts zorgen er ook voor dat de speler niet onderkoelt raakt. Een voetbalshirt wordt vaak gemaakt van een bepaald soort stof dat ervoor zorgt dat de speler bescherming krijgt tegen de elementen. Voetbalshirten heb je in vele soorten, kleuren en maten. In niet competitief verband ben jij vrij om zelf een shirt te kiezen. Vaak hebben kinderen het shirt van hun favorieten ploeg. Zelf een shirt kopen? Dat kan, klik hier om nieuwe voetbalshirts te kopen, bijvoorbeeld van Lionel Messi!

 

#3: Voetbalbroek

Het is natuurlijk niet verantwoord om te spelen zonder een broek. Een voetbalbroek wordt vaak gedragen om de pijn bij het maken van een sliding te verminderen. Natuurlijk is een voetbalshirt ook deels gemaakt om de gebruiker te beschermen van de elementen.

 

#4: Voetbal bal

Niet vergeten, je kan geen voetbal spelen zonder een voetbal bal! Voetbal ballen heb je in de meest gekken kleuren en patronen. Een van de meest bekende voetbal ballen worden door Adidas gemaakt. Karakteristiek aan de voetbal ballen van Adidas zijn de kleuren wit en zwart. Veel clubs hebben een eigen bal. Een voorbeeld is de rood met witte Bayern Munchen bal. Een aantal voorbeelden kan je hier vinden.

 

Ga zelf eens voetballen!

Helaas is de jeugd vaker binnen dan buiten. Smartphones, gaming en YouTube hebben ervoor gezorgd dat kinderen minder vaken buitenspelen. Ga daarom zelf naar buiten en geniet van een ouderwets potje voetballen!